Korting op Masters of Property

Gratis webinars rondom Great Property Experience & Masters Of Property

Al eens nagedacht over investeren in vastgoed?

Met alles wat er op dit moment in de wereld speelt, kun je je wel eens zorgen maken over hoe jouw eigen toekomst, maar ook die van je kinderen en kleinkinderen eruit gaat zien. Niks is meer vanzelfsprekend: het vaste contract dat je hebt biedt nooit 100% garantie, fit en gezond oud worden is niet voor iedereen weggelegd en ook een goed pensioen is nog maar even afwachten met alle geruchten over pensioenkortingen. Dat zet je aan het denken. Je wilt minder afhankelijk worden van de producten of middelen waar je in de toekomst denkt recht op te gaan krijgen. Niets is meer zo waardevast als men vroeger dacht. En dat geeft de eerste aanzet tot de vraag: Wat is nu en in de toekomst nog wel van waarde en kun je nu slim investeren in zaken die alleen maar in waarde vermeerderen? Als deze vraag je bezig houdt, is de eerste stap gezet, want je bent creatief op zoek naar mogelijkheden. Waar anderen opgaan in het ritme van alledag en geloven dat de overheid haar burgers altijd goed zal behandelen, laat jij niks meer aan het toeval over. Je gaat gericht je eigen plan trekken en ervoor zorgen dat jij en jouw gezin niks tekort zullen komen.

Waar haal je nuttige en betrouwbare informatie?

Je kunt ook als je ouder bent nog aan een nieuwe studie starten. Gemiddeld ben je dan op zijn minst een jaar kwijt, zeker als je nog werkt of andere doordeweekse bezigheden hebt. Een gezin vraagt tijd, je werkgever vraagt je wel eens overuren te draaien en je hebt je hobby ook echt nodig om je hoofd weer een beetje tot rust te brengen na een drukke week. Een intensieve of langdurige studie zit er dan niet in, nog even los van wat de kosten van een dergelijke studie zijn. Je kunt ook andere bronnen raadplegen, zoals internet of je bibliotheek. Maar vaak is er zo veel informatie beschikbaar, dat je een goed plan moet hebben om de inhoud, volgorde en omvang ervan goed op een rijtje te krijgen. Wie internet als enige bron gebruikt, zal ook snel merken dat de betrouwbaarheid nog wel eens te wensen over laat. Als je alles zou geloven wat er op het wereldwijde web verkondigd wordt, ben je waarschijnlijk verder van huis dan goed voor je is. Daarom kies je liever voor een gerichte training, die je aan de nodige handvatten helpt om op korte termijn met de uitvoering van je plan te starten. Het gaat er dan ook niet om dat je zeeën aan kennis vergaart, maar dat je genoeg kennis opdoet om vertrouwen in je strategie en implementatieplan te hebben.

Een vastgoed- en investeringsplatform

Bij de Great Property Experience krijg je door een combinatie van theorie en praktijk een goede basis over het onderwerp investeren op zich, maar specifiek gezien ook over het investeren in vastgoed. Je leert van ervaringsdeskundigen die ervoor gekozen hebben om hun passie en kennis over te dragen aan het grotere publiek. Zij willen hun expertise vanuit hun principes met jou delen, terwijl de meeste partijen vooral interesse hebben in het verkopen van hun kennis of ervaring aan grote bedrijven die er grof voor willen betalen. De passie van het willen delen straalt er tijdens elke activiteit vanaf, of je het nu hebt over de extensieve training die je voorbereid op je rol als vastgoedinvesteerder, of de webinars die een specifiek onderwerp met betrekking tot vastgoed of investeren behandelen. De energie van mensen die plezier hebben in hun vakgebied kun je zelfs bij online cursussen of meetings voelen. En dat kan je zomaar over de streep trekken om je inhoud bij Great Property Experience te halen.

Hoe ziet de training eruit?

Je volgt in je eigen tempo 12 online modules die je per deelonderwerp voorbereiden op een toekomst in de vastgoedbranche. In elke module staat een aspect centraal dat verder uitgediept wordt. Zitten er voor jou onduidelijkheden in die module? Dan is het fijn te weten dat er elke twee weken een live sessie gehouden wordt om al je vragen te kunnen stellen. Je kunt hier al in de beginfase van de training gebruik maken, maar ook in de rest van het eerste jaar – wanneer je de cursus al helemaal doorlopen hebt – houd je toegang tot deze sessies. Bij je eerste aankoop kun je dit delen met de cursusleiders of medecursisten en je leert daarnaast ook enorm veel van de vragen die anderen met je delen tijdens de vraaggesprekken. Je leert van en met elkaar en die sfeer maakt het prettig om ook consequent deel te willen nemen aan het platform dat je ter beschikking wordt gesteld. Iedereen zit in hetzelfde bootje en wil leren investeren.

Voor wie is de training geschikt?

Ook als je – behalve het kopen van je eigen huis misschien – nog geen ervaring met andere vastgoedaankopen hebt, of nog nooit echt in iets groots geïnvesteerd hebt, kun je profiteren van deze cursus. Kennis of ervaring is geen vereiste, al maakt het het begrijpen van sommige onderdelen van de training natuurlijk wel makkelijker. Je gaat wellicht sneller door de training heen als je basiszaken al begrijpt. En dat betekent dat je eerste investering, of in ieder geval de zoektocht naar een geschikt investeringsobject, ook sneller van start zal gaan. Allereerst heb je de financiële ruimte nodig om de training te kunnen aanschaffen, maar daarnaast moet je natuurlijk ook de middelen tot je beschikking hebben om daarna een initiële investering te kunnen doen. Zodra je die eerste stap hebt durven zetten en merkt wat de positieve resultaten zijn, zul je minder moeite hebben om nieuwe kansen te zien en te durven grijpen. Het draait immers om risicobeperking voor jezelf en bij je eerste vastgoedaankoop kun je je nog wat onzeker voelen, maar gaandeweg en met ondersteuning van de coachgesprekken zie je de stijgende lijn die zich verder zou kunnen ontwikkelen. Dus kun je op de een of andere manier de financiële middelen vrijmaken om te gaan investeren? Dan kun je ook je voordeel met de inhoud van deze training doen.

Wat biedt de training nog meer, behalve online modules?

Het nut van het netwerk en de live sessies is je al duidelijk. Dit platform kan altijd een fijn vangnet zijn. Ook kom je in het bezit van een belangrijk werkboek, dat als basis dient om je eigen investeringsstrategie te ontwikkelen. Je begint niet zomaar met aankopen van vastgoed, je maakt een analyse van je eigen wensen, eisen en middelen en zet hier tegenover de beschikbare vastgoedvormen en mogelijke resultaten. Ook een risicoanalyse en kostenbanenplan leer je opstellen. Al deze input gebruik je om je eigen strategie als vastgoedinvesteerder op te zetten. Met behulp van de inhoud van de cursus leer je zelf bewust actie te ondernemen. En een stukje ondernemerschap is dan ook onontbeerlijk. Kijk alleen al naar de belastingen die komen kijken bij het in het bezit hebben van onroerend goed. Deze kennis moet je je ook eigen maken om boetes te voorkomen, anders is je return on investment meteen als sneeuw voor de zon verdwenen voor dat jaar. Een leuke extra is het certificaat dat je ontvangt, al draait het natuurlijk om zoveel meer dan dat papiertje.

Wat kost een cursus leren investeren in vastgoed?

Als je deze studie aan het hoger onderwijs zou willen volgen, ben je minimaal vier jaar collegegeld kwijt en dan heb je het nog niet over de boeken en overige materialen. Je komt dan in totaal op ruim €6000,- uit. De kosten van de online training (inclusief platform, werkboeken en live gesprekken) is €1450,-. Dat zijn nog steeds geen peanuts, maar vergeleken bij wat het je in de jaren daarna en voor de rest van je leven gaat opleveren, is het bedrag te verwaarlozen. Als je goede keuzes maakt, haal je dit er al in het eerste jaar van je investeringen uit. Je creëert op deze manier een extra inkomen, waar je het gehele jaar door eigenlijk maar weinig voor hoeft te doen. Wanneer je de trend verder door kunt zetten en nieuwe investeringsobjecten gunstig kunt aankopen, kan het je een aardig passief inkomen opleveren. Voor sommigen betekent dit eerder met pensioen durven gaan, anderen schroeven nu al het aantal uren per week dat ze voor hun baas werken terug.

Wat bieden de masters of property nog meer?

Wat niet in de training zit, maar wel je aandacht kan trekken, zijn de extra workshops die door het jaar heen aangeboden worden. Het kan dan om meerdaagse trainingen gaan, waarbij je moet denken aan bijvoorbeeld het leren pitchen. Een goede pitch helpt je om nieuwe investeerders aan te trekken en vertrouwen te hebben in jouw investeringsstrategie. Een andere workshop gaat over investeren in het buitenland, zoals het aankopen van vastgoed in het Verenigd Koninkrijk. Je wordt op de hoogte gebracht van kansen in de markt in andere landen, waar je misschien nog niet eens aan gedacht had. Behalve de meerdaagse trainingen zijn er ook nog webinars. In tijden dat fysiek aanwezig zijn niet altijd kan of gewenst is, heb je hier een ideale oplossing om je toch bezig te blijven houden met je vakgebied en de verdere ontwikkeling van je vastgoedportfolio. Webinars kunnen gaan over specifieke onderwerpen als belastingen bij vastgoedinvesteringen, maar ook hoe je veel gunstiger panden aankoopt kan een onderwerp van een webinar zijn.