De hoogste korting op de HTDSA

Vrijheid bereiken met inkomsten via dropshipping

Of je nu wilt stoppen met je huidige carrière in de snelle zakenwereld en iets heel anders zoekt, of wilt beginnen met online verdiensten als extraatje, met dropshipping kun je meer bereiken dan je nu wellicht mogelijk acht. Het is dan wel handig om je goed voor te bereiden, zodat je kans van slagen groot is. Je wilt immers niet met iets starten en er gaandeweg achter komen dat je de verkeerde aanpak hebt gekozen of andere producten met hogere winstmarges had geprefereerd. Als je toeten nog blazen weet van digitale verkoop, is dat stap een. Verdiep je in online verkoopkanalen en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze partijen. Je ziet alleen al aan de uitstraling van een webshop of je je hierin kunt vinden of niet. Door deze eerste oriëntatie ga je je afvragen hoe het achter de schermen reilt en zeilt. Dat kijkje achter de schermen wil bijna niemand prijsgeven, want een kijkje in de keuken levert meteen concurrentiemogelijkheden op. En als je iets niet wilt, dan is het nog meer concurrenten binnen jouw markt. Daarnaast geeft niemand graag zijn eigen geheimen prijs, dat betekent namelijk ook dat je je kwetsbaar moet durven opstellen. Dat gaat voor velen net iets te ver, ook al zou het bij jou om hele andere producten kunnen gaan dan bij die collega dropshipper.

Verdiepingsslag maken

Om niet over een nacht ijs te gaan, bespreek je je plannen met je directe omgeving. Wanneer je je huidige baan wilt opzeggen, ga je dan eerst een jaar ter overbrugging beiden doen? Of besluit je je voor de volle 100% op je nieuwe avontuur te storten. Het inslaan van een nieuw pad kost altijd energie en die moet je wel hebben, want anders komt er niks terecht van je nieuwe plannen. Kijk naar mogelijkheden binnen het gezin of met je partner, want misschien kan diegene tijdelijk meer uren draaien, zodat jij sneller vaardig bent in je startende dropship onderneming. Om je in de materie van het ondernemen te verdiepen, doe je alvast wat kennis op via de website van de Kamer van Koophandel (Nederland) of het Ondernemersloket (België). Hier krijg je informatie over algemene aangelegenheden met betrekking tot het beginnen met een bedrijf. Je leert onder andere meer over ondernemingsvormen, je aanmelden als bedrijf, je ondernemingsplan en marketingaspecten. Maar meestal is deze algemene informatie niet toegespitst op digitale diensten en dat is nu net waar het voor jou om gaat.

Getraind worden door dropship specialisten

Dropshipping is niet per definitie zo complex dat je er voor aan een universiteit gestudeerd moet hebben. Als je al bekend bent met Facebook en Instagram, dan krijg je ook sneller voeling met de werkwijze achter dropshippen. Toch hoef je zelf nog geen digitale expert te zijn om te kunnen slagen in de dropship industrie. Het helpt wel wanneer je praktijkgerichte uitleg krijgt door mensen die zelf in die business zitten. Je leert met vallen en opstaan, maar de valfase sla je toch het liefste over. Iemand die zelf in de dropshipping wereld zit en de competenties heeft om jou een heldere toelichting te geven op de techniek erachter, is dan ook waardevol. Een partij waarbij je terecht kunt voor trainingen is Dropship Academy. Een van hun trainingen is High Ticket Dropship Academy 2.0. Je kunt hier online een cursus volgen, die je haarfijn voorbereidt op wat de kneepjes van het dropship vak zijn.

Voordelen van online lessen volgen

In tijden dat spontaan of frequent op pad gaan ineens niet meer automatisch tot de mogelijkheden behoort door virussen of ziekten, is vanuit huis werken en leren ineens een heel goed plan. Je hebt er ook niet veel middelen voor nodig. Meestal heb je al een computer en internet, waardoor je niet extra hoeft te investeren in basismateriaal. Andere bijkomstigheid is de terugkijkoptie bij de videocursus. Zelfs als je bepaalde begrippen lastig vindt, heb je de mogelijkheid om deze op een later moment nog eens op je computer erbij te pakken. Al snap je het in eerste instantie wel, maar is de toepassing op jouw productkeuze lastiger, ook dan kijk je het betreffende beeldmateriaal nog eens terug. Wanneer jij beter leert met voorbeelden, kun je in je scherm zelfs twee velden open zetten. In het ene veld pak je de cursus en in het andere veld open je een praktijkvoorbeeld. Zo leer je immers veel beter om het geleerde te herkennen en op je eigen situatie toe te passen.

Andere voordelen van Dropship Academy

Behalve videolessen kun je gebruik maken van het platform dat speciaal voor het netwerk ingericht is. Je neemt makkelijk contact met andere cursusleden op en kunt vragen, problemen of successen op deze manier met elkaar delen. Het kan aanstekelijk werken als je met gelijkgestemden in gesprek raakt. Je krijgt weer nieuwe ideeën voor producten om je webshop uit te breiden, of leert welke andere kansen er om te groeien zijn. Het kan leuk en boeiend zijn om te praten met mensen die in dezelfde fase als jij zitten, maar het kan nog zoveel interessanter zijn om te merken dat je je doelen hoger kunt zetten. Wat een ander kan, moet jou ook lukken. In de cursus leer je verder hoe je een product en bijbehorende leveranciers selecteert, maar ook hoe je klanten werft zonder ook maar een eigen product in je bezit te hebben. Vooral dit laatste kan voor jou van doorslaggevende aard zijn, want je hebt al niet veel ruimte in huis of je was niet van plan om een magazijn ergens te gaan beginnen.

Eerlijke voorlichting

De kracht van een goede training zit hem in het realistische beeld dat geschetst wordt. Het is niet allemaal alleen maar positief en daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Ook al verkoop jij je producten digitaal en heb je geen voorraad met dropshipping, je bent nog steeds eigenaar van een webwinkel en hebt klanten die een product geleverd willen hebben, zodra de bestelling geplaatst is. Het is goed om te horen op welke momenten er een kink in de kabel kan komen. Deze ervaringen helpen je gericht en doordacht actie te ondernemen, want op sommige zaken kun je je nu al voorbereiden. Je verkopen lopen sneller terug dan verwacht, of de leverancier kan zijn afspraken niet nakomen. Het zijn mogelijk situaties die op je pad zullen komen. Door van anderen te horen wat zij meegemaakt hebben en hoe zij hier toen mee omgegaan zijn, helpt jou bij een professionele aanpak van je digitale onderneming.

Onderscheidend vermogen door personal coaching

Tijd is geld en een training waarbij je eens in de week gecoacht wordt, is natuurlijk heel anders dan wanneer je elke werkdag op coaching kunt rekenen. Dit laatste is het geval bij de High Ticket Dropship Academy. Je bent dan niet verplicht om aan al deze coachmomenten deel te nemen, maar je hebt er in dit pakket wel voor betaald, dus kun je ze ook maar beter gebruiken als je toch met vragen zit of ergens feedback over wilt. Elke vorm van ondersteuning vertaalt zich terug in een betere aanpak en vulling van je dropship store en resulteert dan ook in hogere opbrengsten. Hierdoor ben je vanzelfsprekend blij met alle hulp die je maar kunt krijgen in de opstartfase, maar zelfs als je al 10 maanden bezig bent kan het nog nuttig zijn om met je coach af te spreken.

Kosten van de training High Ticket Dropshipping Academy 2.0

De normale prijs voor een dergelijke hands-on training is €3000,- wanneer je in een keer betaalt. Op dit moment bedraagt dit €1497,- en dat is dus de helft. Ga een keer niet op vakantie en je hebt dit bedrag gewoon bij elkaar gespaard om in jezelf te investeren dit jaar. Het is misschien even flink aanpoten, maar in die periode die je anders met vakantie zou gaan, kun je flink wat meters maken met de opstart van je dropshipping business. Zo kun je het natuurlijk ook zien.

Wil of kun je niet in een keer het cursusgeld overboeken? Dan zijn er nog andere opties. Je kunt voor een betaling in maandtermijnen kiezen en er zijn dan twee mogelijkheden: je kiest voor 4 maandtermijnen van €450,- of voor 10 maandtermijnen van €200,-. In alle gevallen ben je nog steeds goedkoper uit dan het normale bedrag van €3000,-, al wordt de korting wel minder als je voor een van de twee andere termijnbetalingen kiest.

Wat heb je nog aan financiële reserves nodig, behalve het benodigde cursusgeld?

Het scheelt enorm dat je zelf geen producten in hoeft te slaan en in een magazijn hoeft te bewaren. Maar je hebt natuurlijk wel iets van startkapitaal nodig. Als je ergens tussen de €350,- en €1000,- achter de hand hebt om een eerste impuls aan je onderneming te kunnen geven, dan kom je hiermee al een heel eind. Dit bedrag besteed je dan onder andere aan je online membership voor de webwinkel (bijvoorbeeld via Shopify), je registratie bij de Kamer van Koophandel of het Ondernemersloket en het abonnement op je domeinnaam. Dit is niet inbegrepen bij de cursus zelf, maar heb je wel nodig om te kunnen starten met je bedrijf.