Hypnose Instituut Nederland Korting: alle aanbiedingen

Wat is Hypnose?

Hypnose wordt vaak verward met een vorm van slaap. Als je onder hypnose bent hoor je alles wat zich om je heen gebeurt en alles herinneren. Hypnose is geen toestand waaruit je niet kunt ontwaken (dus geen coma). Tijdens een hypnose is alles wat om je heen gebeurt, minder belangrijk. Je wordt uitgenodigd om spontaan te zijn en vanuit je onderbewustzijn te antwoorden.

Wat is onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn is iets waar mensen geen grip op hebben. Het is een gedeelte van de gedachten die zich in je hoofd afspelen, maar waar je je niet goed bewust van bent. Als je honger hebt, denk je: ‘ik wil eten’. Dat is een bewuste gedachte. Het kan ook zijn dat je denkt ‘ik wil eten’, omdat je eigenlijk stress ervaart en die stress niet goed onder ogen wilt komen. Je gedachten zeggen ‘ik wil eten’, terwijl je in feite afleiding zoekt om niet te hoeven denken.

Wat gebeurt er tijdens hypnose?

Tijdens een hypnose wordt je aandacht verhoogd (dat kan zoveel als 2000% procent zijn). Je merkt niet alles beter op, alleen dat wat om je heen gebeurt. Je zintuigen reageren sneller op geluid, smaak, geur, tintelingen en beeld. Je kunt het vergelijken met een vergrootglas en een zonnestraal. Het vergrootglas bundelt de zonnestraal, waardoor deze nog feller wordt, maar je kunt er een kleiner oppervlak mee verlichten. Zo worden je zintuigen gebundeld bij hypnose.

De hypnotherapeut

De hypnotherapeut is de persoon die jou onder hypnose brengt. Je hoort wat deze zegt en kunt nog gewoon antwoorden als je een vraag gesteld wordt. Ook weet je steeds precies waar je bent en wat er precies gebeurt. Je raakt niet buiten bewustzijn en weet ook na afloop van de sessie grotendeels wat er precies gebeurd is en wat voor je antwoord hebt gegeven.

Hoe is hypnose mogelijk?

Hypnose werkt door twee natuurlijke eigenschappen die elk mens heeft. Die eigenschappen zijn automatisch reageren (instinctief, zonder er eerst met het verstand over na te denken) en herhaling. Met herhaling wordt het steeds opnieuw doen of laten gebeuren van dingen, waardoor onze reacties op bepaalde handelingen automatisch worden. We denken er niet meer over na.

Ergens automatisch op reageren

Automatisch reageren betekent dat je reageert zonder dat je verstand de kans krijgt om de informatie die je zintuigen doorsturen te verwerken. De ervaring van de zintuigen wordt meteen omgezet in een reactie. Als je iemand in het donker besluipt zonder het te laten merken en ‘boe!’ roept in zijn oor, dan zal die persoon schrikken. Dat is een automatische reactie.

Waarom automatische reactie

Automatische reacties zijn onderdeel van ons instinct en dat instinct is een overblijfsel van toen mensen nog niet in steden en dorpen woonden, maar in hutjes in de wildernis, omringd door roofdieren en andere gevaren. Als je een roofdier naar je ziet kijken, schrik je en begin je te rennen. Je lichaam geeft die signalen automatisch, want ren je niet, dan kan je worden opgegeten.

Automatisch reageren en gewoontes

Automatisch reageren is meer dan onszelf en ons lichaam tegen gevaar beschermen. Het is ook het aanleren van gewoontes. Gewoontes maken het leven makkelijker, omdat je niet telkens over na hoeft te denken. Een goed voorbeeld van een gewoonte is fietsen: als je het één keer hebt geleerd, dan kan je het. Je hoeft het niet elke keer opnieuw te leren, maar de vaardigheid fietsen is opgeslagen in je hersenen. Zo heb je tijd om weer nieuwe dingen te leren.

Slechte gewoontes?

Gewoontes kunnen ook tegen je werken. Als je bijvoorbeeld van jongs af aan bang bent voor spinnen, dan zal je elke keer dat je met een spin in aanraking komen, bang worden, ook al is de spin niet gevaarlijk. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld met spreken voor meerdere mensen. Als je hier een slechte ervaring mee hebt (je bent bijvoorbeeld uitgelachen toen je voor een groep stond) dan zal je de volgende keren dat je voor een groep staat bang zijn dat dit weer gebeurt.

Aandacht verdelen

Ken je dat: er staat een klokje in je kamer dat bij elke nieuwe seconde een tikgeluid maakt, maar je hoort het geluid alleen als je er op gaat letten. Of je woont in een huis met honden en iedereen die binnenkomt zegt ‘het ruikt hier naar hond’, maar jij ruikt niets meer. Dat komt omdat de hersenen niet alle indrukken van de zintuigen tegelijk kunnen verwerken en dus een keuze maken: ze kiezen voor verandering, bijvoorbeeld een harde knal of plotselinge pijn.

Aandacht bij hypnose

Bij hypnose wordt al je aandacht naar binnen gericht (naar wat er in je hoofd omgaat). De buitenwereld wordt zoveel mogelijk buitengesloten en beperkt tot wat de hypnotherapeut je vertelt of wat deze suggereert. Je aandacht komt volledig te liggen op wat de therapeut je vertelt of vraagt en hoe je dit in je hoofd verwerkt. Je gedachten worden als het ware ‘echt’ gemaakt.

Het onderbewustzijn trainen

Tijdens de hypnose is niet meer duidelijk wat echt is wat niet echt is. Net als in een droom lijkt alles echt. De hypnotherapeut spreekt met je onderbewustzijn en niet met dat deel van je hersenen dat van gewoontes afhankelijk is. De hypnotherapeut kan je onderbewustzijn vertellen dat er niets is om bang voor te zijn: een spin doet je niets. Herhaal je de oefening vaak genoeg, dan verdwijnt de gewoonte langzaam dat je schrikt of bang wordt als je een spin ziet.

Het meisje en de koektrommel

Stel je een meisje voor met een boze stiefmoeder. De stiefmoeder geeft het meisje iedere keer dat ze naar de pot met koekjes op tafel kijkt een tik tegen het hoofd. Het meisje wordt niet alleen bang van de stiefmoeder, maar ook van de pot koekjes: die geeft haar pijn. Op een dag wordt de stiefmoeder vervangen door de kinderjuf en de kinderjuf geeft het meisje elke dag een koekje uit de pot, zonder tik. Het meisje zal al snel niet meer bang zijn voor de pot.

Suggesties van de hypnotherapeut

Tijdens een hypnosesessie stelt de hypnosetherapeut vragen, maar deze kan ook suggesties doen, bijvoorbeeld door een opdracht te geven. Deze suggestie kan ook zijn een spin voor je te zijn en jezelf in te beelden dat de spin je een kusje geeft, in plaats van enge dingen doet.

Suggesties accepteren

Als patiënt zal je alleen een suggestie accepteren als je begrijpt wat er wordt gevraagd. Het moet dus iets zijn wat je kent en wat je je voor kunt stellen. Als de hypnotherapeut je vraagt in te beelden dat je een potje schaak aan het spelen bent, moet je wel eerst de regels van schaak kennen.

Bereid zijn opdracht uit te voeren

Ook moet je bereid zijn de opdracht uit te voeren. Mensen die bang zijn voor spinnen willen vaak van hun spinnenangst afkomen, dus ze zullen vaak wel bereid zijn zich voor te stellen dat de spin hen een kusje geeft. Om hen zich meteen voor te laten stellen dat de spin over heel hun lichaam kruipt, is een te grote stap: dit zal iemand met spinnenangst tijdens de eerste sessie niet accepteren. Misschien wel na verloop van tijd, maar niet gelijk de eerste keer.

Waarom hypnose?

American Health Magazine heeft op grote schaal onderzoek gedaan naar therapieën in de geestelijke gezondheidszorg en geconcludeerd dat hypnose de meest effectieve was van alle therapieën. Hypnose blijkt zowel op de korte termijn als de lange termijn goed te werken als therapie.

Het Hypnose Instituut Nederland

Waarom zou je kiezen voor een Hypnose(opleiding) bij het Hypnose Instituut Nederland? Goeie vraag. Er is meer dan één goed antwoord te geven:

  • De nadruk ligt op ervaring in de praktijk (ongeveer 80% van de lestijd is praktijk en maar 20% theorie). Bij de meeste andere opleidingen krijg je maar rond de 30% praktijk.
  • Je wordt spelenderwijs wijzer gemaakt.
  • Ervaring met opleiden van hypnotherapeuten sinds 2005.
  • Meer dan 300 reviews met vijf sterren op Google.
  • Je leert, door zelf te doen (zien is geloven en doen is weten).
  • Geen stoffig, langdradig lesmateriaal, maar gelijk tot de kern (dat moet ook wel met een opleiding die voor maar 20% uit theorie bestaat).
  • Al na 6 maanden ben je in staat om mensen te helpen.
  • De lessen zitten vol humor (wie niet lacht, leeft niet).

Geen pillen maar actie

De geestelijke gezondheidzorg kent lange wachtrijen en heeft de voorkeur mensen pillen toe te stoppen, terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Met een pil bestrijd je alleen het effect van het probleem, niet de oorzaak (de kern). Hypnotherapie probeert juist de kern aan te pakken. Er worden geen snelle of goede resultaten gehaald. Hypnotherapie kan de oplossing zijn.

Een virtuoos in hypnose seminar

Je kunt in slechts twee dagen tijd vanuit thuis een expert worden. Het is voor iedereen. Je leert te hypnotiseren zoals de oude meesters uit Indonesië, Indië en Italië en gaat te werk als de Franse mesmeristen. Dit zijn de echte virtuozen, die vanuit jouw huiskamer hypnose tot kunst verheffen.

Hypno Principles opleiding

In deze opleiding leer je de basisprincipes van hypnose op jezelf en anderen toepassen. Wist je dat je onbewust tot wel 90% van je hele gedrag en handelen kan uitmaken. Het is tijd om dat te gaan ontdekken en je verborgen schatten bloot te leggen. Tijdens deze opleiding leer je principes via het HRR (Hypnotic Reality Reconstruction) om het potentieel van je geest aan te spreken.

Op jouw succes!