Korting op de Trading Navigator Methode

Ben jij geïnteresseerd in beleggen? Leer het zelf of doe een cursus om te starten met beleggen

Beleggen, je hebt er op verjaardagsfeestjes anderen over horen praten, maar tot nu toe was het een ver van je bed show. Geld verdienen door wat aandelen aan te kopen en later gunstiger te verkopen klinkt natuurlijk mooi, maar alle termen die je om de oren vliegen hebben je tot nu toe doen besluiten je er niet verder in te verdiepen. Het is vast alleen bedoeld voor mensen die lange en dure studies gedaan hebben, die van zichzelf hoogintelligent zijn en risico durven nemen, of het gaat om mensen die veel reserves op de bank hebben staan. Het is makkelijk spelen met je geld als je op geen enkel moment het verlies ervan werkelijk zult voelen. Maar kun je ook anders naar beleggen kijken? Kun je de basis leren en investeren zonder een hele jackpot in te hoeven zetten? En zo ja, wat gaat je dit kosten en later weer opleveren? Kennis over mogelijke toekomstperspectieven van beleggen maken je ineens nieuwsgierig en leergierig.

Doe een beleggingscursus

Wanneer je toch die drempel wilt gaan nemen en je wilt gaan verdiepen in beleggen, neem dan in ieder geval deel aan een training die je voorbereidt op wat er komen gaat. Als je in het diepe besluit te springen, zorg dan voor zwembandjes die je hoofd boven water houden. En bij beleggen gaat het je dan in eerste instantie om basiskennis. Alle terminologie moet duidelijk zijn, zodat je weet waar je over praat en hoe je handelt. Dit betekent dat je als starter weet hoe de aandelenmarkt werkt en welke mechanismen een rol spelen. Je ontdekt strategieën en kunt beredeneren welke tactiek bij jou past. Je budget bepaalt ook voor een groot deel hoe je acties er na de training uit zullen zien, want ben je van plan dagelijks actief aan de slag te gaan met beleggen? Of reserveer je eens in de maand een weekend om op zondagavond gericht je beleggingsportefeuille te analyseren en aan de hand van deze analyse je plan aan te passen?

Je eigen koers bepalen in de beleggingswereld

Zelf aan het roer staan is prachtig, maar meestal ben je niet alleen. Je hebt een partner en soms ook kinderen die je graag een zo goed mogelijk leven wilt geven. Beleggen is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Bespreek dan ook altijd met de volwassenen binnen je gezin wat je plannen zijn en hoe zij daarover denken. Het zou leuk zijn als je met je partner kunt sparren over de inhoud van beleggingen, zodat je je ook gesterkt voelt in beslissingen die je neemt. Maar helaas zal die interesse er niet altijd zijn, of ben je op dit moment nog alleen en zoek je bepaalde zekerheden via een andere weg. Getraind worden door iemand met expertise kan je dan helpen.

Kosten van een beleggingscursus

Als je bereid bent veel van je eigen tijd te investeren in het vergaren van kennis, kan je dit in beginsel een goede start geven, maar vergis je niet: ervaring is net zo belangrijk. Iemand die in de beleggingswereld het klappen van de zweep kent, kan zoveel meer met je delen dan alleen kennis. Je leert je eigen keuzes te maken en te vertrouwen op de koers die je hebt uitgezet. Het mooie van een goede cursus is de persoonlijke begeleiding die je erbij krijgt. Coaching is op elk moment en elk vlak in het leven van onschatbare waarde. Het helpt je groeien en ontwikkelen en vaak kijk je dan achteraf terug en ben je trots op wat je hebt bereikt. Bij het leren beleggen, je eerste stapjes zetten en succesvol erin zijn, werkt coaching niet anders.

Ondersteuning bij Trading Navigator

De Trading Navigator Methode bestaat uit een training van zes weken, maar daar omheen krijg je nog veel meer coaching en materiaal om te downloaden. Vooral als startende belegger ben je hierbij gebaat, want zo kun je bijvoorbeeld je vragen kwijt in een Q&A. Hierbij neemt een expert op het gebied van beleggen ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen van cursusleden. Je wordt dan ook hands-on gecoacht en voelt je niet alleen als je je route in de beleggingswereld probeert te vinden. Ook fijn is de mogelijkheid om een e-mail te sturen, waarbij je binnen een bepaalde termijn een reactie krijgt. Je hoeft dus niet per definitie je hele hebben en houwen met je cursusgenoten te delen, maar je leert natuurlijk wel het meeste van de valkuilen en vragen van anderen.

Kosten van een training

De cursus van zes weken kost normaal bijna €2000,- en nu betaal je tijdelijk €1.497,-. Je krijgt echter niet alleen de korting van duizend euro, want je geniet ook nog van een aantal voordelen die bij de kosten van de cursus inbegrepen zijn. Als bonus krijg je de software er nu gratis bij en deze heeft alleen al de waarde van de oorspronkelijke cursusprijs. Met de software krijg je je belangrijkste tool in handen, want hiermee kun je dat wat je tijdens de training geleerd hebt gaan toepassen. Ben je niet zo vaardig met het installeren van software? Dan is er altijd hulp beschikbaar en ook dit maakt een cursus net wel of niet geschikt voor jou. Het moet praktisch en uitvoerbaar zijn. De stof mag ingewikkeld en lastig zijn, als het maar op een normale manier uitgelegd wordt. Dan is het helemaal geen probleem. Praktijkvoorbeelden helpen dan om de theorie te vertalen naar de praktijk.

Andere extra’s

Behalve de software zijn er nog andere voordelen voor je en het één is vanaf het begin interessant – zoals het transactietegoed bij MeXem – terwijl het andere pas een rol gaat spelen als je meer ervaring hebt opgedaan. Termen als Speeders, Sprinters en Turbo’s zeggen je nu nog niks, maar zelfs als je de uitleg hebt begrepen, kan het nog even duren voordat je hiermee aan de slag durft te gaan. Dat is ook niet erg. Zelf ervaring opdoen en vertrouwen kweken maakt je een betere particuliere handelaar op de beurs. Als het goed gaat, wordt je vanzelf nieuwsgierig in de overige mogelijkheden die er zijn. De stof is beschikbaar zodra jij er aan toe bent. Verder krijg je bepaalde alerts en toegangen die je in je handelen ondersteunen.

Met welk budget kun je beginnen?

Starten met beleggen doe je niet als je op dit moment moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen. Als je aan het einde van je salaris nog een stukje maand over hebt, wordt beleggen een krampachtige en zenuwslopende bezigheid. Elke tegenslag – en die zullen er in het leven altijd zijn, dus ook bij beleggen – kan dan een risico vormen en die moet je willen vermijden. Je wilt niet bij elke stijging en daling door een rollercoaster gaan. Beleggen wordt vaak pas echt leuk en interessant als je een paar duizend euro op de bank hebt staan om mee te gaan spelen. Spelen klinkt dan misschien niet helemaal correct, maar je moet durven handelen en durven leren. Dat kan alleen als je de middelen hiervoor ook hebt. Je wordt een betere speler als je ook eens op je bek bent gegaan, maar dat wil niet zeggen dat dit het nieuwe normaal in je beleggingsavontuur moet worden.

Een gratis training volgen

Om je iets meer te oriënteren – en te kijken of een professionele cursus voor jou oplevert wat je verwacht – kun je ook eerst deelnemen aan een training die gratis is. Je hoeft er niet voor op pad, want je kunt deze training online volgen. Dit vraagt geen extra investering van je, behalve de tijd die j ervoor dient te reserveren. In de uitleg wordt ook gekeken naar hoe je met kleinere bedragen rendement kunt behalen. En wie een toekomst in beleggen voor zichzelf als reële mogelijkheid ziet, is dit een goed startpunt. Je leert in korte tijd hoe je kunt profiteren van je investeringen. En dat is mooi meegenomen, want je kunt niet altijd meer vertrouwen op investeringen die het vroeger altijd goed deden. Zo levert vastgoed lang niet altijd zoveel meer op als in het verleden en sparen op een spaarrekening werkt ook niet meer zoals tien of twintig jaar geleden.

Stappenplan naar financiële vrijheid

Je weet dat geld niet gelukkig maakt, maar het is toch wel verdomde handig in deze materiële wereld. Je kunt er geen gezondheid mee kopen, maar als je toch ziek mocht worden, koop je er wel de beste zorg mee. Geld garandeert geen lang leven, maar wanneer je voldoende financiële middelen hebt om eerder te kunnen stoppen met werken, kun je op jongere leeftijd gaan doen waar je echt zin in hebt. Die kantoorbaan kun je dan vaarwel zeggen. Die wereldreis kun je gaan maken. Je kinderen help je bij de aankoop van hun eerste woning. Je ouders kunnen samen in een verzorgingstehuis, in plaats van ieder eenzaam en apart. Door slim te beleggen kan jouw toekomst en die van de meest dierbare mensen in je omgeving er compleet anders uit gaan zien. En dat is wat het leven dan ineens wel weer een stuk leuker maakt.