De hoogste actuele korting & gratis materiaal van de BNB Verhuurcursus

Aan een financieel stabiele toekomst bouwen met vastgoedinvesteringen

Wanneer je voor de lange termijn wilt investeren en niet zozeer voor de snelle winst wilt gaan, is vastgoed vaak een veilige keuze. Beleggen brengt veel meer risico’s met zich mee en in het nieuws lees je regelmatig dat vastgoedobjecten de laatste jaren ook alleen maar in waarde zijn toegenomen. Je hoeft je dan niet zo druk te maken over de mogelijke return on investment. Je hoeft alleen maar te beslissen dat je durft te investeren met wat spaargeld en omdat je met alles wat je doet in het leven nou eenmaal een bepaald risico loopt, kies je je kansen bewust en doordacht. Niks doen levert immers gegarandeerd niks op en een vast contract biedt ook al lang niet meer zo veel zekerheid als vroeger. Wie nadenkt over “later” en gaat zoeken naar mogelijkheden om er financieel op vooruit te gaan, kan voor verschillende opties kiezen.

Investeren met direct resultaat

Stel je hebt een dierbare verloren die je een leuke erfenis heeft nagelaten. Dan wil je dit potje goed besteden en het slimste dat je kunt doen is dan investeren in waardevaste objecten. Natuurlijk is het ook fijn om een keer flink te gaan shoppen, maar de meeste auto’s, kleding, horloges en laptops of telefoons verliezen bij het verlaten van de winkel al minimaal de helft van hun waarde. Als de nood hoog is kun je deze zaken nog wel via websites voor tweedehands spullen aanbieden, maar tenzij je het over een luxe horloge met gelimiteerde oplage hebt, is de kans groot dat je er nog maar een schijntje voor terug krijgt. Voor de echte investeringen heb je een wijdere blik nodig en je moet groot durven denken. Zo kom je vanzelf uit bij vastgoed, alleen wat voor soort vastgoed? Ga je een pand in een grote stad kopen en verbouwen tot studentenkamers? Of koop je een vakantiehuisje op een bungalowpark en doe je dit in de vakantieverhuur?

Hoogte van de investering

Het ligt natuurlijk helemaal aan je budget wat binnen je mogelijkheden past. Bij het pand voor studenten moet misschien wel flink verbouwd worden, omdat het helemaal niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. De brandveiligheid moet aangepakt worden, de compartimentering is nog niet in orde en wat te denken van het selecteren van de meest nette studenten, zodat je het pand na enkele maanden of jaren niet helemaal uitgeleefd terug krijgt en je opnieuw kunt gaan verbouwen. Wanneer je het geld hebt liggen, kan dit nog steeds de juiste keuze voor jou zijn. Bijvoorbeeld omdat je eigen kind op dit moment gaat studeren en woonruimte zoekt. In plaats van duur huren, draai je de rollen om. Je kind zit er gratis (of betaalt ook gewoon huur als hij of zij nog met geld moet leren omgaan) en wanneer er nog drie of vijf ruime slaapkamers zijn, verhuur je deze tegenwoordig voor minimaal €500,- in de maand. Dat zijn maandelijkse opbrengsten die je ergens anders niet krijgt. Zet een deel hiervan weer opzij om reparaties uit te kunnen voeren en je zit gebakken.

Een eigen vakantiehuisje kopen voor de verhuur

Een andere optie is het snuffelen naar goedkope of luxe vakantiewoningen. Je kunt er dan in een bepaalde periode zelf gebruik van maken als je dat zou willen en de rest van het jaar verhuur je het aan vakantiegangers. Deze investering is iets risicovoller, omdat je niet voor het gehele jaar gegarandeerd bent van boekingen. Als het slecht weer is, kunnen resultaten wel eens tegenvallen. Ook in tijden van crisis gaan mensen minder vaak op vakantie. Het voordeel is weer wel, dat als mensen op vakantie gaan, dit vaker in eigen land is. Hierdoor is bijvoorbeeld een bungalowtje ergens aan de Nederlandse kust of in de Belgische Ardennen een topidee. Ook kun je bij het opknappen van deze bungalow rekening houden met wat minder weer. Goede isolatie, een degelijke verwarming of sfeerelementen, zoals een kachel of haard, spelen een rol wanneer de foto’s van beschikbare huisjes vergeleken worden.

Voldoende budget + twee rechterhanden

Wanneer je geen klusbedrijven hoeft in te huren om je vastgoedobject gereed te maken voor de verhuur, scheelt dit enorm in de kosten. Je startsituatie is dan anders, omdat je of alles uit eigen zak kunt betalen, of minder geld aan externen hoeft te betalen. Hierdoor vloeien alle opbrengsten meteen terug je eigen beurs in. Je hebt dan misschien jaarlijks nog vaste parkkosten en beheerkosten die je moet betalen, maar voor de rest is het pure winst. Het kan nog steeds slim zijn om bepaalde delen van de verbouwing uit te besteden, maar dit heeft dan te maken met het kennen van je eigen capaciteiten of het moeten voldoen aan wet- en regelgeving, waardoor je het eenvoudigweg niet zelf mag uitvoeren. Je hebt dan een bewijs van het uitvoerende bedrijf nodig of je verzekering wil een factuur van een klus zien.

Empty nest syndroom tegengaan

De kinderen worden ouder en zullen uiteindelijk toch een keer het huis uitgaan. Ben je al bezig met wat je met die extra kamers gaat doen? Ze zullen misschien nog een enkele keer in het weekend naar huis komen, voor de rest wordt het erg rustig en heb je er wel de vaste lasten van. Je moet toch het hele object verwarmen, poetsen en ook de buitenzijde heeft periodiek onderhoud nodig. Misschien wordt het tijd om eens na te denken over een Bed & Breakfast, of maak van de garage of een flink tuinhuis een gezellige studio als je de bezoekers niet in je eigen woonruimte wilt hebben. Ook hier kan weer een verbouwing nodig zijn, maar de kans is groot dat deze investering veel lager is, omdat je je huis al voor een groot deel afbetaald hebt en geen nieuw object hoeft te kopen. Je maakt gebruik van de bestaande situatie en hiermee kun je je hypotheek nog sneller aflossen dan gepland. Alles wat daarna overblijft, kun je aan de kant zetten voor later, of er nu al leuke dingen mee doen.

Oriëntatie op je mogelijkheden

Bij het kopen van een vastgoedobject en het verbouwen ervan kun je je wel iets voorstellen. ER zijn genoeg programma’s op de televisie die je een beeld geven van wat kansen, maar ook de struikelblokken kunnen zijn. Hoe het verhuren in zijn werk gaat, kan een lastiger onderwerp voor je zijn. Het is dan ook slim om je alvast te verdiepen in deze materie. Zo krijg je een beeld van hoe en wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van een (deel van je) huis of vakantiewoning. Op internet naar beschikbare woningen zoeken kan iedereen, maar hoe maak je er na een eventuele aankoop een rendabele onderneming van? De BNB Verhuurcursus kan je ondersteunen in je zoektocht naar informatie omtrent de verhuur van vastgoed en recreatiewoningen. En of je nu klein wilt starten of meteen groot denkt, je hebt altijd iets aan de ervaring van anderen die je voor zijn gegaan. Je kunt ook in contact komen met andere cursisten, zodat je vragen of cases met elkaar kunt delen.

Voordelen van de BNB Verhuurcursus 2.0

Op dit moment betaal je voor de inhoud van de cursus €997,-. Normaal is dit €3200,-. Als je toch al voor jezelf had besloten om deze vorm van investeren eens nader te onderzoeken, dan kun je dit eerste voordeel net zo goed pakken. De €2200,- die je hierop bespaart, kun je dan reserveren voor de verbouwing van een pand dat reeds in je bezit is, of hou je apart voor de notaris wanneer je binnenkort een akte gaat ondertekenen. De cursus richt zich op vakantieverblijven en chaletjes en je krijgt er allerlei praktische informatie bij, zoals standaardcontracten die je kunt gebruiken voor de verhuur, PDF’s met afvinklijstjes en andere documenten. Je begint op deze manier niet helemaal vanaf nul en hebt duidelijke richtlijnen waarmee je je aanpak kunt personaliseren. Een ander voordeel is de inzichten die je krijgt door de case studies die je aangeboden worden. Bij elke case krijg je achtergrondinformatie en kun je de vergelijking maken of dit binnen jouw eisen en wensen zou passen en wat een dergelijke investering dan op zou leveren in jouw situatie. Het geeft je houvast en vertrouwen in je handelen.

De bekende platformen

Je kent alle verhuurplatforms al wel, maar hoe gebruik je ze voor de verhuur van jouw vastgoedobject? De BNB verhuurtraining gaat in op alle facetten van de wereldwijd bekende platforms en de cursusleiders leren je ook hoe je ermee om moet gaan. Daarnaast heb je altijd regels waar je bij de verhuur aan moet voldoen en ook deze worden tot in detail met je doorlopen, zodat je weet waar je aan begint. Dit geldt niet alleen voor de regels omtrent verhuur, maar ook voor het gereedmaken van de woning of het chalet. Heb je geen erfenis ontvangen? Dan komt er nog een zeer interessant onderwerp aan bod en dat zijn de financieringsmogelijkheden van verhuurobjecten. Lang niet iedereen heeft financiële meevallers, voordat er gestart wordt met investeren. Je krijgt hierover praktijkvoorbeelden, maar ook gewoon technische financieringsinformatie. Zo kun je voorbereid en wel aan je avontuur als verhuurder beginnen en je financiële doelen eerder, of veel gunstiger behalen.

Twijfels over een intensieve training volgen?

Je kunt altijd eerst het live moment met de trainers gebruiken om de afweging te maken of je de cursus wilt gaan doen. En als dit je nog niet over de streep trekt, kun je ook nog het gratis E-book via de e-mail ontvangen. Het geeft je een eerste aanzet en helpt je bij het maken van investeringskeuzes op het gebied van verhuurmogelijkheden van je woning- of vakantiewoning. Wie weet ben je zo enthousiast geworden dat de BNB Verhuurcursus het meest logische gevolg is.